Nachtman
NACHTMAN

Nachtbrakers

 

Nachtman is een jonge band uit Antwerpen. De sound is een zoektocht naar evenwicht tussen poëzie, jazz, hip-hop en sfeermuziek. Het resultaat is een unieke spoken word performance.

 

Max Greyson (woord) en Sander Claes (muziek) zijn de kern van Nachtman. Ze worden bijgestaan door de bonzende bas van Sam Pauwels. Alfredo Bravo rolt de drums, Ine Kuypers bestrijkt de snaren, Dorian De Rycker heeft de keys en Stef Verpraet blaast massa's mensen omver op zijn saxofoon.

Een nachtverhaal

 

Niet zo lang geleden, in een stad zeer dichtbij, beslisten Max Greyson en Sander Claes om hun creativiteit en liefde voor muziek te combineren. Geen man is een eiland, dus namen ze er meteen Sam Pauwels en zijn groovy basgitaar bij. Ze begonnen demo's op te nemen in Triggered Studios en speelden op kleine podia in Antwerpen. Onmiddellijk werd het publiek lyrisch over de jazzy atmosfeer en de lang vergeten traditie: het gesproken woord.

 

In de zomer van 2013 besloot Nachtman om een album op te nemen met nummers die ze het voorbije jaar op het podium hadden gebracht en enkele nieuwe nummers. Ze nodigden muzikanten en vocalisten uit om een sound te creëren die het luisterend oor kon vastgrijpen net ze zoals in een live-performance.

 

Sinds de albumrelease geeft Alfredo Bravo het ritme aan op de drums. Dorian De Rycker bevingert de toetsen, Stef Verpraet blaast de sax op en Ine Kuypers ontbindt al haar duivels op de fijne snaren van haar viola.

 

Met grote spijt in zijn hart, nam Nachtman in 2014 afscheid van zangeres Laura Van Rossum.

Nachtman

Fotografie door Melanie Mrakovcic

www.nachtman.be - Copyright Nachtman 2015 © Alle rechten voorbehouden - info@nachtman.be